Denne kage bagte vi første gang til en Stout-smagning her på bryghuset, og den blev så godt modtaget at den fortjener en plads her i vores opskriftssamling. Vi benytter selvfølgelig vores egen Espresso Stout i opskriften. Stout’en bidrager til den dybe chokoladesmag, og kan ikke smages som en separat smag i kagen. Derfor vil kagen også kunne nydes af folk, der ikke bryder sig som Stout 🙂

Ingredienser
2,5 dl Espresso Stout fra Brylle Bryghus
275 g mørk chokolade (60%)
225 g smør
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
3 æg M/L
120 g hvedemel

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 150 grader – alm ovn.
2. Gør en bageform klar til kagen. Jeg brugte en 20×20 cm firkantet glasform, men en alm springform vil sikkert også passe. Jeg brugte bagepapir i min form, men i springform anbefaler jeg at lægge bagepapir i bunden og smøre kanten med smør.
3. Kog stout’en ind til halv mængde. Lad det køle af.
4. Smelt chokolade og smør sammen i vandbad. Lad det køle af.
5. Hæld den smeltede chokoladeblanding ned i en skål, sammen med sukker, vanilje, salt og stout. Bland det godt sammen, evt med håndmixeren. Tilføj ét æg af gangen, og pisk blandingen godt igennem.
6. Nu skal melet tilføjes. Fold hvedemelet ind i chokoladeblandingen, og rør kun lige indtil det er helt blandet sammen.
7. Hæld dejen i formen og bag i 1 time eller indtil den er bagt færdig. HUSK at en brownie gerne må være lidt til den bløde side – brug en tandstik eller lignende til at tjekke.
Vi spiser den gerne varm fra ovnen, mens andre sværger til først at skære og spise brownien dagen derpå, hvor den er blevet lidt mere sej.

Hvis man er vild med det mørke, kan man med fordel drikke resten af flaskens indhold sammen med kagen – hvis den da ikke forsvandt under kagebagningen eller mens kagen var i ovnen.