I vores familie er vi så heldige at børnenes morfar er en dygtig og flittig lystfisker. Derfor er der tit meget lækker fisk i fryseren her hos os. Fish ‘n chips er en absolut yndlingsret hos os alle og vi laver den oftest med torsk.

Dette er en opskrift på dejen, som torskefileterne dyppes i før de frituresteges. Til den stegte fisk serverer vi ovnkartofler og “mushy peas” lavet med friske grønne ærter rørt med smør.

Dejen til torskestykkerne skal naturligvis laves med øl for at give den helt rigtige tilberedning af fisken. Den mere nørdede forklaring på hvorfor øl er så vigtigt i dejen, kan du læse mere om her: https://www.scientificamerican.com/article/beer-batter-is-better/#:~:text=Beer%20makes%20such%20a%20great,the%20crust%20light%20and%20crisp.
Dejen kan også bruges til at friturestege alverdens andre lækre sager i, som fx tigerrejer, aubergine, svampe osv.

ØL-DEJ
Mængden af dej rækker til ca. 500 g. torsk

1,5 dl. hvedemel
1 æg
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk friskkværnet sort peber
2 dl Session Pale Ale fra Brylle Bryghus

Alle ingredienserne piskes godt sammen – benyt evt. stavblender eller håndmixer.